BEWEGEN OP MUZIEK

Door Paul Mooijman

Buiten de vele activiteiten voor de senioren is bewegen op muziek voor mij een absolute aanrader. Nu is ondergetekende met mijn 70 jaar nog een van de jongere, dat zegt alles over het enthousiasme  van oudere senioren.

Het is altijd verrassend wat 0nze Remco (de sportcoach) weer voor ons in petto heeft. Altijd beginnen met de warming-up en dan op muziek allerlei bewegingen waar het hele lichaam met de oefeningen in betrokken wordt. Ook het spelelement is altijd aanwezig wat de hilariteit en de humor ten goede komt, het dient natuurlijk wel gezellig te zijn.

Ondanks, dat ik, zoals gezegd, een van de jongere ben, transpireer ik behoorlijk door de intensieve manier van bewegen, Wat overigens een ieder naar behoefte en kunnen doet. Zelfs de hersenen worden niet vergeten met allerlei spellen waarin goed bij worden nagedacht en dat valt niet altijd mee. Het is buiten bewegen zeker goed voor de spieren, maar ook het contact en gezelligheid speelt zeker mee. Wat wil je…bewegen op leuke, herkenbare muziek, een spel element en aan het eind gezellig napra-ten onder een kopje koffie. Ik kan het iedere senior in en om De Zilk aanraden. Het is elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Ik zou zeggen…kom n’s kijken, je bent welkom!